1/3 av året

Snart har 1/3 av utvekslingsåret gått og det er selvfølgelig et par ting jeg savner fra Norge.

Savner de generelle tingene som mat og godteri de ikke har her nede. Brunost, ostepop, sjokolade, godt pålegg. Er jo sjeldent amerikanerne spiser brødskive og pålegg så finner ikke ost og skinke i mitt eget hus engang. Forrige helg dro vi til en svensk by i Kansas så fikk kjøpt meg norsk brunost fra tine på den ene matbutikken de hadde der. Vertsbror og vertsfar er også glad i brunost så den første jeg hadde med forsvant jo ganske fort.

Jeg savner å lage meg mat selv! Frokosten min er Cheerios med melk så har blitt lite variasjon. Skal kjøpe inn noe brød eller knekkebrød så jeg kan spise brunost fremover.

I tillegg burde jeg få kjøpt meg en matboks fordi skolelunsjen er så usunn. De serverer pizza, hamburger, corndog og taco hver eneste dag så velger som oftest å droppe lunsj. Synes det er vanskelig å spørre vertsforeldrene mine om de kan kjøpe inn spesielle ting til meg som feks frukt, yoghurt, brød osv så kjøper det stort sett selv.

Savner også det norske skolesystemet! Fraværsgrense eller ei. Her nede føles det nemlig ut som at jeg lever hver dag om igjen når det kommer til skolen. Har jo den samme timeplanen hver dag og det kan bli litt kjedelig. Spesielt med tanke på at vi kun har ett friminutt (lunsj). Alle på min alder har jo kun 4 timer på skolen mens jeg har 8 så den er også litt kjip. Jeg har muligheten til å droppe noen fag jeg også, men er jo en del fag jeg må ta for å få skoleåret godkjent.

Ellers så savner jeg jo familien min også. Merker at når jeg ringer hjem kunne jeg ha sittet å pratet med mamma og pappa i mange timer. Blir jo fort sånn når man er vant til å kunne prate med de hver dag. Er alltid så mye å fortelle. Selvfølgelig savner jeg familien min og alle venner. Nå er jo flesteparten av vennene mine også på utveksling så de hadde jeg jo ikke sett uansett. Heldigvis er det ikke et savn som jeg går å kjenner noe særlig på og jeg har ikke hjemlengsel enda! Kan heller glede meg til å se igjen alle sammen om ikke så lenge, og i mellomtiden oppleve masse nytt❤

Noen bilder fra turen vår til Kansas:)

Én kommentar

ingrid

06.11.2016 kl.07:31

Jeg hadde også 8 45-minutters timer på VGS. Det kommer helt an på skolen du går på. Siste året hadde vi i stedet 4 90-minutters-økter.

Vet også om skoler som har 6 60-minutters-økter...

Skriv en ny kommentar

Nora Linnea Nordbæk

Nora Linnea Nordbæk

17, Frogn

Hei! Jeg er utvekslingselev i Nebraska året 2016/2017!

Kategorier

Arkiv

hits